• Eigen import
  • Voor 16 uur besteld (ma-za), in Zwolle vaak dezelfde avond bezorgd!
  • Tel: 06-24235462
  • (H)eerlijke wijn voor eerlijke prijs

Vegan wijn

Bij veganistische wijn wordt niets gebruikt van dierlijke oorsprong, dus ook geen melkproducten of eieren. Hoezo? Wijn wordt toch gemaakt van druiven? Daar zit toch niets dierlijks aan? Dat klopt ook voor een groot deel! Maar niet helemaal en niet altijd...

De meeste mensen houden van heldere wijnen, zonder troebelingen en bezinksels. Hoewel de meeste deeltjes vanzelf naar beneden zakken helpt de wijnmaker vaak een handje. En worden wijnen helder gemaakt, dat proces noemen we klaren van de wijn. Hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van dierlijke eiwitten. Deze worden tijdens het laatste deel van het wijn maken toegevoegd. Deze eiwitten binden de troebele deeltjes in de wijn en samen worden ze dan uit de wijn gefilterd. In 'normale' wijnen zitten dus geen dierlijke stoffen meer maar ze zijn wel gebruikt en zijn wel met de wijn in aanraking gekomen.

In Vegan wijnen worden echter andere middelen gebruik om de wijn helder te krijgen, zoals plantaardige producten of andere keldertechnieken. Daarmee heb je een heldere wijn die net zo lekker smaakt en past in een veganistische levensstijl! Proost!

 

De vegan wijnen (of vegan friendly) in ons assortiment komen op dit moment  uit Duitsland en Frankrijk. Deels gecertificeerd en deels een heel normale werkwijze.

 

Neem bij vragen of specifieke wensen neem contact met ons op via mail of telefoon of whattsapp, wij proberen altijd te kijken hoe wij uw wensen kunnen invullen!